Fairyfactory

Kuka keijuja tehtailee?

Olemme suomalais-argentiinalainen pariskunta Elina Majander-Aira ja Hernan Aira. Perheeseemme kuuluvat myös pienet keijuprinsessat Leona ja Kauri.  Reissaaminen on meille elämäntapa ja tästä syystä opimme molemmat tahoillamme elättämään itsemme käsityöllä jo vuosia sitten.

Meille on tärkeää elää tavalla, joka mahdollistaa matkustamisen ja työskentelyn ulkomailla. Yhteiselomme aikana olemmekin työskennelleet tiivisti luodaksemme kokonaisuuden, jossa yksilöllinen suunnittelu ja eettisesti kestävä tuotantoprosessi yhdistyvät elämäntyyliimme. Näin on saanut alkunsa Fairyfactory-vaatemallisto.

Suunnittelemme itse suurimman osan mallistostamme, lukuun ottamatta muutamia valikoimastamme löytyviä perinteisempiä malleja.

Osan tuotteistamme valmistamme itse ja osittain teetämme ne Intiassa, missä teemme yhteistyötä pienten räätäliyritysten kanssa.
Kokemuksemme mukaan yhteistyössä pienten perheyritysten kanssa turhia välikäsiä ei tarvita ja työn tekijä saa työstään reilun palkan.

Valvomalla tuotteidemme valmistusprosessia paikan päällä voimme myös varmistaa, että vaatteitamme ei valmisteta epäinhimillisissä olosuhteissa.

Käsityöläisinä suosimme luonnonmateriaaleja.  Käytämme vaatteissamme perinteisen puuvillan ja villan lisäksi mm. raakasilkkiä, nokkosta ja mokkanahkaa. Yksi erityisistä materiaaleistamme on khadi, perinteisin menetelmin käsinkudottu intialainen puuvilla.

Vaatemallistomme lisäksi teemme myös hopeakoruja, jotka suunnittelemme ja valmistamme itse. Myyntipöydältämme löytyy myös monia muita koruja, joissa yhdistelemme erilaisia käsityötekniikoita sekä eri luonnonmateriaaleja, kuten siemeniä, bambua, kookosta ja luuta.

Työtilamme sijaitsevat Karjalohjalla, joskaan varsinaista kauppaa meillä ei ole. Tuotteidemme myynti painottuu kesään, jolloin löydät meidät erilaisilta festivaaleilta, messuilta ja markkinoilta. Tuotteitamme on mahdollista myös tilata netistä.

Comments are closed.